28 Ocak 2011 Cuma

O tam bir BEYEFENDİ


Hani bazı insanlar vardır nevi şahsına münhasır olan. Çevresindeki insanlara pozitif enerji yayan, varlıkları ve sohbetleri ile hemen herkesi büyüleyen, kendisine sevgiyle bağlayan. Burada söz etmek istediğim kişi de işte o muhteşem insanlardan bir tanesi.

Yaşayan bir efsane ve gençler için canlı bir tarih olmasına rağmen; duruşu ve enerjisi ile delikanlılara  taş çıkaracak kadar dinamik. Bilgi birikimi, akıcı konuşma yeteneği; çocukla çocuk, büyükle büyük olan tavrı, centilmenliği, görgüsü, giyim tarzı, içtenliği, samimiyeti ile çok değerli bir insan.

O benim yaşayan efsanem ve canım amcam. Baba yarım. Kendimi bildim bileli en çok sevdiğim aile büyüğüm.

O bir avukat, başarılı bir iş adamı ve bir o kadar da mütevazi. Paraya zerre kadar önem vermeyen, kişiliğini ve efendiliğini her daim ve koşulda korumasını bilen ender insanlardan birisi. O tam bir beyefendi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı ile başlayan hayat serüveni, okul yıllarına paralel uzanan iş yaşamı ile şekillenmiş ve saygın holdinglerden birinden emekli oluncaya kadar devam etmiş. Bu arada girişimci ruhu nedeniyle Hollanda’da çalışmasına izin verilen ilk Türk avukat olmasıyla da taçlanmış.

Sosyalliği, insanlarla olan yakın diyaloglarının kuvvetli olması, tanıyan herkesin onu çok sevmesinin en büyük sebebi  bence. Küçük büyük herkesin yardımına koşmak, herkesin derdine derman olmak, zor ve sıkıntılı anlarında nerede olurlarsa olsunlar hep yanlarında bulunmak onun en büyük düsturu; adeta yaşam felsefesi.

Onunla aynı ortamı paylaştığınızda zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız. Hele bir de eski anılarından bahsetmeye başlarsa, ağzından dökülen o tatlı nameler, o heyecan, o istek ve araya kattığı nükteler sizi sıcacık sarıp sarmalar. Hiç bitmesin, hep anlatsın, hep konuşsun istersiniz.

Hayata karşı duruşunu hiç değiştirmemiş, yıllar içinde edindiği tecrübelerle hep aynı çizgide gitmiş, insanları, yaşamayı her zaman çok sevmiştir. İçinde çoşup çağlayan öyle güzel bir enerjisi vardır ki, bulunduğu ortamları bir anda ışıklara boğar. En kötü anlarınızda bile onunla sohbet etme imkanını yakalarsanız eğer; içinizde bir anda pozitif enerjinin sıcaklığını hissedersiniz. Ve hayatın paylaşılınca güzelleştiğine bir kez daha yakından tanık olursunuz.

Yaşamı boyunca kimselere hayır demeden, gerektiği yerlerde kendisinden ödün vermekten zerre kadar kaçınmadan, önüne çıkan engellerde moralini bir an olsun bozmadan hayatı sevgiyle kucaklamış ender insanlardan birisidir.

Giyimi ve tavırları ile girdiği hemen her ortamda dikkatleri üzerine çekmiş, ardından konuşması ile çevresindeki herkesi kendisine her daim hayran bırakmıştır. Seveni, arayanı, hatır soranı çoktur. Çünkü kendisi de küçük büyük ayırt etmeksizin tanıdığı herkesi arar sorar, dünyalarına ışık saçmak adına hep yüreğinde var olan sevgisini karşılık beklemeden verir.

Yazıyla haşır neşir birisi olarak gönlümden geçenleri kelimelerle şekillendirmek, ailemizin bu nadide büyüğünü sevgimle kucaklamak istedim sadece. Ömrün bol olsun canım amcam. Senden öğrenecek daha çok hayat dersimiz var.

Sevgiyle kalın
Belgin ERYAVUZ

26.01.2011 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...