4 Kasım 2009 Çarşamba

HAYALDEN GERÇEĞE GİZEMİN KOYNUNDA


Hayalleri, onun getireceği çoşkuyu heyecanla bekletmeden, bir an bile tereddüt etmeden yaşamak, hem de delicesine, en çılgın en olmaz diyebileceğimiz anlarına kadar. Bırakın bazen çok masum olan hayallerimiz zaman zaman azgın denizler misali çoşsun, dalgalansın; o çoşkunun ardından gelecek dinginliği ve huzuru da yaşamanıza izin verin kendinize. Çünkü insanlar hayalleri ile yaşar, hayal kurduğu sürece yaşadığının farkına varır. Çünkü kurulan hayaller gerçeklerle aramızdaki köprüler gibidir. O an için en ulaşılmaz görünenleri bile.

Küçücük bir çocukken kurduğumuz masum hayaller, ilerleyen yaşımızla birlikte şekil alır, yön ve boyut değiştirir. Ama yaşımız kaç olursa olsun kurduğumuz hayaller yaşantımızın birer parçasıdır. Gün gelir kurduğumuz hayalleri özler, onlara ulaşmak için delice özlem duyarız. Gün gelir kurduğumuz hayallerin çılgınlığı karşısında şaşkına döneriz. Bazı bazı gerçek olması için her yolu deneriz. Adeta hayaller yaşantımızın birer parçası haline gelir.

Düşünsenize bir kere, hayal edebileceğiniz o kadar çok şey var ki yeryüzünde. Mesela bir minik balık olup denizde yüzdüğünüzü, engin maviliklerde, o eşsiz güzelliklerde saatlerce kalabileceğinizi hayal edin. Her biri birer tablo eseri izlenimi veren o tarifsiz manzaranın tam ortasında olmak, engin sessizlikte kalabilmek ne hoş bir duygudur. İçinize dolan dinginlikle kendinizi hafiflemiş hissedersiniz, mutluluğunuz bir anda ne kadar da artar.

Veya bir beyaz güvercin olup, gökyüzünde özgürce kanat çırptığınızı düşünün. Masmavi gökyüzünde, pembe beyaz bulutlarla oynaşır, arada bir güneş ışınlarına göz kırpar ve süzüldükçe özgürlüğünüzü hissedersiniz, hem de alabildiğine. Bilmediğiniz diyarlardan , denizaşırı ülkelere gider, görmediğiniz yepyeni güzellikleri keşfedersiniz.

Kendinizi hayalinizde en çok olmak istediğiniz bir meslekte de düşünebilirsiniz. En çok yapmak istediğiniz işi yamanın size vereceği keyfi düşünerek, bunu beklide gerçek yaşamınızda da gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü hayaller insanların bakış açılarını genişletir, ufuk çizgilerini sınırsız boyutlara taşır. Böylece her kurulan hayal makul olduğu ölçüde gerçeklere dönüşmek yolunda kamçılayıcı bir etken yaratacaktır kendi iç dünyanızda. Hayalleriniz sizi gerçek dünyanızdaki amaçlarınıza ulaşmanızda bir araç olacaktır. Hayallerinizde aşkın sınırsız yolculuğunda durdurak beklemeden yol alabilirsiniz. Hayallerinizde aşkınızla elele, gözgöze bulutlarda gezinebilirsiniz. Mutluluğunuz hayal dünyanızda katmerleşerek artar, çünkü bu dünyada ayrılıklar, kavgalar, yanlış anlaşılmalar yoktur. Bu dünyada sadece sevgi, alabildiğine aşk ve hoşgörü vardır. Bu dünyadaki özlemler sevgiyle yoğrulmuş kalbinizi belki kendinden habersiz, belki de haberi olan aşkınızla aranızda bir iletişim köprüsüdür zaman zaman.

Hayal kurun kurabildiğiniz ölçüde, sınırsız hayaller dünyasına yolculuğa çıkın her fırsat bulduğunuzda. Kendinize normal yaşantınız içinde küçük zaman dilimleri ayırın ve kurduğunuz hayallerinizle mutluluğunuza mutluluk katın. Yaşayın doya doya, hayattan tad alarak, hayal dünyanızın genişlettiği bakış açınızla etrafınızdaki güzellikleri fark edin.

Kurduğunuz hayallerinizin gerçek taraflarını, her gerçeğin size kazandıracağı artıları yakalamanız dileği ile...

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

16/08/2003
Kıbrıs-Magosa

1 yorum:

  1. MERHABA,

    YAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    HAYAL KURMAK. GERÇEK YAŞAMDAN SİZİN TASARLADIĞINIZ VE ALABİLDİĞİNCE ÖZGÜR VE SINIRLARI OLMAYAN BİR DÜNYA.. BİRGÜN O DÜNYADA OLMAK VE HAYALLERİMİZİ ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMEK:
    BİR KUŞ OLMAK ÖZGÜRCE HER YERE UÇABİLMEK İÇİN, BİR KAPTAN OLMAK DENİZLERİ ALABİLDİĞİNCE GÖRMEK VE GEZMEK İÇİN, BİR BALIK OLMAK DENİZİN ALTINI KEŞFETMEK İÇİN, BİR LEYLA İLE MECNUN OLMAK AŞKI OLABİLDİĞİNCE YAŞAMAK İÇİN.
    EVET BU BİZİM DÜNYA, İSTEDİĞİMİZ GİBİ TASARLIYORUZ.
    KAH BAKMIŞIZ GÖKYÜZÜNDE, KAH BAKMIŞIZ DENİZDE, KAH BAKMIŞIZ SADECE BİNBİR ÇEŞİT ÇİÇEKLERİN OLDUĞU GÜZEL BİR DOĞADA....
    BELKİ DE HAYALLER GERÇEK OLUR NE DERSİNİZ:)

    SAYGILARIMLA,

    MURAT ARSLAN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...