17 Kasım 2009 Salı

UZAKLARDA BİR YERLERDE...




“UZAKLIKLARI YAKIN EDEN
  BAZEN BİR SESTİR
  BAZEN DE TEK BİR NEFES...”








Sevdiğin çok uzaklarda bir yerlerde olmamalı, aşıksan eğer dokunabilmelisin ona, ellerine, tenine, dudaklarına. Sarılıp omuzlarına, başını dayayabilmelisin saatlerce. Sıcaklığını hissedip, nefesini duyabilmelisin kendi nefesinde. Gözlerin gözlerinde erimeli belki de karşılıklı sarf edilen her bir cümlede. Böyle yaşanmalı aşklar, elele, gözgöze, dizdize gecelerde...

“Aşkın en sağlam sigortası mesafedir” der Enis Batur bir yazısında. Yazılarını severek izlediğim Can Dündar ise Yarim Haziran adlı kitabında “yıllar yılı hasretle beklediği ışığa kavuşan bir hücre mahkumu nasıl körleşirse, aşk da körelir yakına gelince…” diyerek aşkın hep uzaklarda yaşanması gerektiğini savunurlar .Onlara ve onun gibi düşünenlere saygım sonsuz ama bence;uzaklıklar yakın edilmeli, aradaki mesafeler özlem dolu yürekleri kanatmamalı sessizce ve derinden... Aşıklar yakın olmalı birbirlerine; denizin kumasala, ayın yıldızlara, suyun toprağa yakınlığı gibi. Tatları karışmalı birbirlerine an be an yaşanan heyecan doruklarında.

Böyle olmalı aşklar, yakından çok yakından yaşanmalı, kalp sesleri birbirine karışmalı aşıkların. Duyguları, sözleri birbiri içine akmalı yüreklerinde. En derinine inmeli yaşanan aşkın o büyülü dünyasında. Elele yepyeni güzellikler keşfedilmeli. Ortak paylaşımlarda doruğa tırmanmalı tadlar. O ana kadar hiç kimsenin yaşamadığı hazları kendileri keşfetmişcesine yüreklerinden bedenlerine akmalı. Yaşattırdıkları mutluluğu birbirlerinin gözlerindeki pırıltılarda izlemeliler an be an kesintisiz. Yanaklarını pembeleştiren, çiçekler açılmalı gönüllerinde birbirlerine sundukları herbir lezzette.

Böyle yaşanmalı aşklar derinden, korkusuzca, elele, dizdize, gönül günüle... Uzaklıklar hiç girmemeli o güzel yüreklerin arasına, telefonlara esir edilmemeli özlemler, gözyaşlarına dönüşmemeli en tatlı heyecanlar. Daha yaşanmamışken bitmeye mahkum olmamalı gönül dünyasındaki o en güzel yıllar...

Böyle yakından yaşanmalı bütün aşklar...

Aşklarınızı en yakınınızda tüm sıcaklığı ile yaşamanız dileği ile.

Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ
05/10/2003

1 yorum:

  1. AŞK.. TEK BİR KELİME, AMA TARİFİ ZOR.. AŞK KALBİN ATIŞINDAKİ RİTMİ DEĞİŞTİRİR. AŞK DEDİĞİNİZ GİBİ KALP SESLERİNİN BİRBİRİNE KARIŞMASI. BİR EŞE, SEVGİLİYE SÖYLENENEN GÜZEL VE ANLAMLI AŞK SÖZCÜKLERİ.. AŞKLAR DOYASIYA YAŞANMALIDIR.

    TEŞEKKÜRLER YAZINIZ İÇİN.
    SAYGILARIMLA,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...