11 Eylül 2017 Pazartesi

BİRİNİN HAYATINA

''Birinin hayatına,
Birinin mutluluğuna, birinin ruhuna,
Birinin eline, yüzüne, omuzuna, yüreğine bazen   söz, bazen göz, çoğu zaman kalbinizle minicik de olsa tüm samimiyetinizle dokunun…’’

Bu sözlerin sahibi ünlü keman virtüözü Farid Farjad. Tahran doğumlu sanatçı dünyada "Kemanı ağlatan adam" olarak tanınıyor.

Kendisi kemanından dökülen nağmelerle yüreklerimize dokundu. Hayatın içindeki en zarif renkleri bize o büyülü müzik aletiyle tattırdı.

Peki ya bizler?

Her yeni günle beraber, hayatı karşıladığımız saatlerden gece yastığa başımızı koyuncaya kadar; kimlere, hangi hayatlara, hangi kalplere dokunuyoruz dersiniz?

Yoksa hiçbir göze, hiçbir yüreğe dokunmadan; kazanç hanemize hiçbir şey ekleyemeden günü bitiriyor ve suçu da hep zamansızlığa mı atıyoruz?

Oysaki minicik bir AN bile yeter KALBİ dokunuşlarımıza.

Yeter ki o öz güven, o cesaret biz de olsun.

Konuşmak bile şart değil. Hatta yazmak.

Bakmak yeterli. Ama sevgi ile. Karşımızdakine değerli olduğunu hissettirecek kadar içten ve samimi. Buna bir de kocaman tebessüm eklerseniz, o tebessümü yüreğinizdeki sevgi tozuna bulayıp gözlerinizdeki ışığa da yerleştirdiniz mi her şey bir anda güzelleşmeye başlar.

İnanın bana zor değil. Karşımızdaki her kim olursa olsun, kadın, erkek, çocuk, hayvan, hatta ağaçlar ve çiçekler… hepsinden muazzam geri dönüşler almamız AN meselesi.

İşte benim en büyük zenginliğim bu. Bazen yazılarımda ‘Dünyanın en zengin kişiyim.’ derken bunu kast ediyorum biliyorsunuz. Manen, ruhum öyle zenginleşiyor ki hayatın içinden birilerine dokunduğum zaman. Bunu ancak yaşayarak hissedebilirsiniz.

Çünkü her ANIMIZ değerli. Eğer bunu bilirsek… diyelim ve  sonrasında sözü şu anda okumakta olduğum ‘Benim Uzak Güneşim’ romanının yazarı M.O.Walsh’a verelim.

‘’Eğer bunu bilir ve kucaklarsak; bir gün geçmişi anlamak, hissetmek, pişmanlıklarımıza sahip çıkmak, eski günleri yad etmek ve eğer şanslıysak SEVGİyle anmak mümkün olabilir.’’

Kendi iç huzurumuz, kendimizle barışık bir yaşantı sürebilmemiz için ruhen zenginleşmemiz gerekiyor.

Bunun en basit, en kolay yolu da BİRİLERİNİN HAYATINA DOKUNMAK.
Elbette SEVGİ ve AŞK ile.

‘’Sarılmak için YÜREK gerekir. Kollar sonraki iş.’’ demiş ya çok sevdiğimiz şair Özdemir Asaf. İşte aynen öyle.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

10.07.2017




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...