4 Aralık 2017 Pazartesi

KOLLARI UÇAK KANATLARI


Yaşam azmiyle ve yaptıklarıyla yüzümüzü gülümseten, hepimize hayat dersi veren insanları seviyorum ben. Onlar yaşam kahramanları benim için. Bu nedenle bir vesile ile haberdar olduğumda yaşamlarını araştırıyorum. Yaptıklarını okudukça hayata bakışımdaki değişikliklere tanıklık ediyorum. Ve bu nedenle de her fırsatta sizlerle paylaşmak istiyorum, yazılarım aracılığı ile.

İşte yine böyle bir yaşam kahramanı var karşımızda.

Alkışlanmayı hak eden harika bir insan.

Sevgi dolu bir yürek.

İnanın bana eksiği yok fazlası var.

Çünkü yaptıklarını ve başardıklarını okuduğunuzda kollarının olmadığına inanamayacaksınız.

İsmi Jessica Cox.

Annesi hamilelik döneminde hiçbir testi kaçırmamıştı. Her şey normal seyrinde gidiyordu. Ancak doğum gerçekleştiğinde; sevinç nidalarına şaşkınlıkla beraber üzüntü de eklendi. Çünkü bu minik dünya güzeli kız bebeğin kolları yoktu.

Yine de annesi ve ailesi ondaki bu eksiliği bir avantaja döndürmeyi başardı. Üzülüp ağlamayı bir kenara koyup, yavrularına güç ve destek verdi. Onun kendisini tanımasına olanak sağladı. Farklı bir bakış açısı kazanmasına, hayatını sevmesine ve azimle hayal etmesini sağladı.

İşte bu sevgi dolu dayanışma sonunda; Jessica hayal ettiği her şeyi kucaklayan harika bir genç kız oldu.

Azmi süperdi.

Yaşama olan tutkusu ise muhteşem.

Hayatını kolaylaştırmak adına takılan protez kolları bir yana bırakıp, önce ayakları ile yazmayı öğrendi. Bilgisayar kullandı. Kısa sürede ehliyet alıp araba sürdü. Saçını tarayıp şekil verdi. Arkadaşları ile telefonda rahatça sohbet etti. Tıpkı bizler gibi. Kolları eksikti ama azmi tamamdı.

Hayalleri ise peş peşe takılan uçurtmalar gibi gökyüzünden ona gülümsüyordu. 
Hayatını çok sevdi. Kollarının eksikliğini hiç bahane yapmadı.

Önce çok sevdiği tekvando sporunu öğrendi. Ardından siyah kuşağa kadar çıktı. Pes etmedi. Yorulmadı.

Ardından o çok sevdiği mavi gökyüzüne karışmanın yollarını aradı. Dünyanın kolsuz ilk kadın pilotu oldu. Uçağın kontrolü için ayaklarından yardım aldı.  

Hayallerini gerçekleştirmenin o engin hazzını defalarca tattı. Hatta kazandığı pilot ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Şimdilerde katıldığı seminerlerle kendisi gibi insanlara umut ve güven verirken; aynı zamanda onların haklarını da savunuyor. Ve hayatını konu alan ''Right Footed'' adlı belgeseli ile daha çok insana ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Onlardan bir tanesi de yakın zaman önce tanıştığı 3 yaşındaki Ruth Evelyn Pranke.

Bu tatlı kızın da kolları doğuştan yok ne yazık ki.

Ruth’un annesi Karlyn Pranke, hamileliğinin 20. haftasında bu acı gerçeği öğrenir. 
Tam o sıralarda Jessica’dan ve yaptıklarından haberdar olur.

Bir anne olarak onu yakından izler ve yavrusu üç yaşına geldiğinde onu bu yaşam kahramanı ile tanıştırır. Beraberce Jessica’nın belgeselini izlerler.

Kendisi gibi kolları olmayan bir insanı karşısında gören Ruth’un yaşadığı mutluluk ise oradaki herkesi duygulandırır. Artık onun önünde harika bir rol modeli vardır.

İşte kahramanımız ve hayat öyküsü.

İşte dokunduğu hayatlara yaydığı pırıltılar.

Yaşamı sevmenin, hayallerimizi kucaklamak için eksikliklerimize odaklanmak yerine azimle direnmenin özel bir örneği değil mi sizce de?

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

26.09.2017







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...