11 Nisan 2012 Çarşamba

BAHAR AŞK VE UMUT KOKAR…



Bahar aşktır, umuttur, filizdir, rengarenk çiçeklerdir, renktir, gök kuşağıdır, sevinçtir, çoşkudur, kıpır kıpır olmaktır, yeniden doğuştur, uyanıştır, yaşanılası en güzel mevsimdir, anları her dem taze güzelliklerdir…Bahar her sene yeniden doğmaktır...

Baharın gelişini izlemek ne kadar da keyifli. Sabahları gökyüzünün birbirinden değişik renkleri, güneşin zaman zaman bulutlarla yaptığı oyunlar, nazlı bir gelin edasıyla ağır ağır doğuşu, havanın o tertemiz kokusu hepsi ayrı bir lezzette. Artık sabahlarımız daha farklı ışıldıyor, bu ışıltının etrafımıza yaydığı enerji ise hepimiz tarafından bir başka hissediliyor.
Başımızı nereye çevirirsek orada bir kıpırtının, tazeliğin tınıları fark ediliyor. Tıpkı bir melodi, bir şiir dizesi tadında; ahenkle dans ediyor her anında. Bakıyorsunuz bir ağaç yemyeşil olmuş, yaprakları ışıl ışıl parlıyor yeşilin en güzel tonlarında. Bir başkası yapraklarının yanında öyle güzel çiçekler vermiş ki, beyazdan pembeye en göz alıcı tonlarıyla gözümüzü adeta okşuyor. Bazıları ise belli ki bekliyor bir şeyleri, vakti geldiğinde çoşacağının sinyallerini vermeyi vaat ediyor güçlü gövdesiyle ve dikkatli gözlerin seçeceği minicik yeşil filizleri ile.

Sahillerdeki martılar, güvercinler, hatta kargalar doyma telaşında, hepsi kıyılardan ağaç dallarına, kumlardan tekrar denize kanat çırpıyor masmavi gökyüzünde beyaz, gri, siyah görüntülerle. Bir ressamın tuvaline yaptığı fırça darbeleri misali.


Deniz bile daha sakin artık. Sahili dövmekten, hırçın dalgalarıyla kabarıp çoşmaktan yorulmuş sanki. Usul usul gidip geliyor nazlı bir gelin edasıyla. Kışın yaptıklarından özür diler gibi sahile sarılıyor.

Kışın soğuk, kasvetli havalarından; üşümekten yorulan bedenler, buldukları azıcık güneşle doğaya koşma peşinde. Doğanın o muhteşem uyanışına eşlik etmek istercesine çoşkulu.

Kışın kapanan gönüller, yeni aşklara sevdalara yelken açmak için sabırsızlanıyor adeta. Doğanın gizemli uyanışına kalbindeki kapıları ardına kadar açarak eşlik etmek, aşkın en tarifsiz duygularında sarhoş olmak istiyor. ‘’Ben her bahar aşık olurum’’ demiyor mu o güzel şarkı. Tüm boş kalpleri tutkulu bir aşka çağırmıyor mu?

Bahar ayları güzeldir. Her biri bir diğerinden farklı, ama bir o kadar da albenili. İçinde öyle büyük umut duygusu vardır ki, bu duygu ile yaşama sımsıkı sarılmamanız nerdeyse imkansızdır. Doğanın muhteşem uyanışına bizzat tanık olmak da cabası.

Gökyüzündeki masmavi renge eşlik eden pembe beyaz bulutlarıyla, bazen nazlı bazen ısrarcı güneşiyle, tazelik kokan yemyeşil doğası ve rengarenk çiçekleriyle insana yaşama sevinci verir.
Hiç sebepsiz tebessüm ettirir. İçimizdeki tüm güzel duyguları harekete geçirir, kıpır kıpır yapar. Yeni hayaller kurdurur, eski hayallerimize daha sıkı sarılmamızı sağlar. İçimizdeki o çocuk sevincini öyle bir uyandırır ki, umutlarımız peşimizden renkli balonlarla beraber koşar.


Yüreğindeki duygu dolu dizelerini sevdiğim Sevgili Ersin Ay’ın umuda dair güzel şiirinden küçük bir bölüme gelin kulak verelim.

‘’Yarına dair her şeyin güzel olacağını düşünürsün,
  Olmayacağını bile bile,
  Ama yitirmezsin içindeki umudu.
  Bazen sadece ummaktır hayat! ‘’

Evet bazen sadece ummaktır hayat ve her bahar mevsimi umutlarımızın sulanıp yeşillendiği, mis gibi çiçekler açarak gönlümüzü şenlendirdiği zamanlardır. Yaşanılası her anı ile özel olan. Güzellikleri görüp detayların gizemini çözmek, o gizeme tebessümle sarılmak sizin elinizde. Kaçırmayın yeter, yüreğinizi açık tutmayı da unutmayın, hangi yaşta olursanız olun. 



Bahar her sene nasıl sil baştan yapıp yeniden doğarsa; siz de her an hayatınıza yepyeni bir güzellik ve anlam katabilirsiniz, bu belki gelip geçici bir aşk, belki de koyu bir sevda olur yüreklerde iz bırakan...

Sevgiyle, aşkla ve umutla kalın.
Belgin ERYAVUZ

29.03.2012

1 yorum:

  1. Doğanın yeniden can bulması, renklerine kavuşmasıdır bahar... Tıpkı kalplerin de renklerini bulması gibi.. Çok beğendim, harika bir yazı.
    Sevgilerle:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...