23 Temmuz 2016 Cumartesi

BİRİSİ ANLAŞMA mı DEDİ? (3/3)


*Eğer ikinci adımı salimen geçtiysek sırada üçüncü adım var. Varsayımda bulunmamamızı öneriyor bizlere. Varsayımda bulundukça o şeye anlam yüklüyor ve inanmaya başlıyoruz. Bu zihnimizin yapısından kaynaklanıyor. Çünkü zihnimiz kendisini güvende hissetmek için her şeye bir anlam yüklemeye ihtiyaç duyuyor. 
Ama orada duralım. Çünkü tehlike sinyalleri çalmaya başladı.

Herkesin hayatı bizim gibi algıladığını ya da algılaması gerektiğini düşünmek ne büyük yanılgı. Hepimiz bu yanılgı içine düşmedik mi sayısız defa? Düştük elbette.

Bunu yenmenin tek yolu var. Benim de çok sevdiğim açık ve net olma kuralını dikkate almak. Özenli, zarif ve net olunca varsayımda bulunmaya ihtiyacımız kalmıyor aslında.

*Tamam tamam dördüncü adıma ulaştık artık. Diğer üç adımın sağlamlaştırıcı yegane öğretisi bu. Her zaman yapabildiğimizin EN İYİSİni YAPmak.

Yaşam boyu, her koşulda ve her anda.

Bu sayede hayatı dolu dolu ve yoğun yaşamak garanti. Her detaydan zevk almak; daha üretken olmak ve kendimize karşı daha iyi davranmakta bonusu.

Peki en iyi halimiz hangisi?

Ne zaman gerçekleşiyor?

İçinde yaşanan AN, her AN değiştiği için; asla en iyi zamanımız ya da halimiz  yok aslında.

Her şey değişiyor çünkü.

Bu nedenle en iyimiz; gün geliyor kaliteli, gün geliyor daha düşük seviyeli olabiliyor.

Önemli olan dengeyi korumak.

Çalışırken gösterilen özen ve titizlik.

Ne aşırı ne de az olmalı. Çok fazla zorlamak iyi değil. Bedenimizi aşırı yormak, alacağımız zevki ve amacımızı geciktirebilir. Az özen göstermek ise pişmanlık, suçluluk ve kendimizi yargılama kapılarını aralıyor.

O halde gelin YAŞAM SANATInı devreye SOKALIM. Yapabildiğimizin en iyisini yapmayı bir RİTÜELe dönüştürelim.

Teslimiyet duygusuyla, geçmişi bırakmak ve ANda dolu dolu olmak çok önemli. Böylece yaşam sanatımız renklenmeye başlayacak. Her güzel uygulama ve en iyisini yapma hareketi, yıllar içinde bizi yaşam ustalığına taşıyacak.
Hayal gibi mi dersiniz?

Ben denemekten ve hayalimize adım adım yaklaşmaktan yanayım. Pes etmeye de niyetim yok. Sizleri de beklerim.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

03.06.2016




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...