28 Aralık 2016 Çarşamba

DUYGU KAYITLARIMIZI TEMİZLEME ZAMANI (2/2)

Elbette öyle tek bir hareketle olmuyor bu söz ettiklerim. Üzerinde çalışmak, iç sesimizle ve bilinçaltımızla yaptığımız uyumlu dansta; KONTROL EDEN TARAF olmak zorundayız her zaman.

Hani tasavvufta kadim kişilerin ulaştığı o HİÇLİK noktası var ya.

Acaba bizden ne kadar uzakta?

Uzmanlar o noktaya ANLIK sahip olmanın bile; insanlık için çok büyük bir adım olduğunu söylüyorlar. Çünkü evrenin işleyişi, bizim zaman kavramımızdan daha farklı.

Hep yanımızda olduğu halde o ana kadar fark etmediğimiz ne çok tını var hayatın içinde düşünsenize. O anki ruh halimizle alakalı olarak; görüyor, algılıyor ve dünyamıza katıyoruz. Ya da yanından geçip gidiyor, kaybolmasına izin veriyoruz. Pek çok ışıltıyı da kaçırıyoruz böylelikle.

Sonrası mı?

Karamsarlık. Bıkkınlık. Dünyadan elini eteğini çekme isteği. Zevk alamama. Tatmin olmama ve kırılganlık halleri.

Tüm bu saydıklarım hem bize zarar veriyor hem de etrafımızdakilere bulaşarak onları da etkiliyor.

O halde, bu yeni senede birikmiş, tortulanmış tüm duygularımızı bırakıyoruz. 

Kalbimizle de inanıp destekliyoruz. Var mısınız?

Kabul edelim artık; tüm duygu ve düşünceler bizim eserimiz. Onlarla yolumuzu belirledik. İyi kötü yaşadık. Tecrübeler kazandık. Bir kısmı pırlanta kadar değerliydi, bir kısmı hala içimizi acıtacak kadar acı ve keskin.

Mutlu olduk.
Mutsuz olduk.
Ağladık.
Güldük.
Kızdık.
Kırıldık.
Ama hepsinin işi bitti.
Şimdi yenilikler bizi bekliyor.

Bu arada terazide hangi kısmın ağır bastığına dikkat.

Keşke’ler çoksa, pişmanlıklar ardı ardına sıralanıyorsa; hatalarımız çokça demek. Ama olsun. Bunu fark etmek bile öyle kocaman bir adım ki. Gerisi hemen düzeltme yoluna girmeye karar vermekle alakalı.

Şimdi farkında olarak tertemiz duygu ve düşüncelerimizi yapılandırabiliriz. Dip köşe tertemiz olduğu için; yeni fikirlerimiz kendilerine kolayca yer bulacak.

Uzmanlar eğer diplerde tortu ve duygu kalıntısı olursa; yeni inşaların geçici olacağını söylüyorlar ki; haklılar bence de.

Yeniden hatırlamakta fayda var. Temizlik sırasındaki farkındalığımız, bir sonraki adımımızda da bizi destekleyecek. Bu farkındalıkla duygu ve düşüncelerimizi kontrolümüz kolaylaşacak. İstemediklerimizi hemen yok etme şansımız dahi var artık.

Arınmış, temizlenmiş duygu kalıplarımız ve düşüncelerimiz; yeni senede hepimize huzur ve mutluluk getirsin.

Heybelerimizi güzelliklerle doldursun.

Paylaştıkça çoğalan SEVGİ ve AŞK hep peşimizde; sağlık içimizde; mucize tadındaki bereketli ANLAR ise hep bizimle, BİZİM FARKINDALIĞIMIZda olsun dileğimle.

MUTLU ve HUZURLU seneler dünya ve güzeller güzeli ülkem.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

21.12.2016






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...