2 Mart 2010 Salı

ADI BENDE SAKLI

Bazı insanlar vardır, hayatınızın bir döneminde yaşantınıza bir şekilde giren ve sizin sevginizi kazanan. Uzaktan yakından hiçbir ortak noktanız olmadığı halde o insanın hayatınızdaki rolünü önemsersiniz. Çünkü sevgi doludur, çünkü vericidir, çünkü, siz bir verdiğinizde o bin vermeye hazırdır. Kalbi pırıl pırıldır. Hayatını bin bir zorlukla kazanmaya çalışıp, yaşam mücadelesi verirken bile sizi düşünür. Sizin mutlu olmanız için elinden gelen her ne varsa yapar. Şartlarını zorlar alabildiğine. Sizin bir teşekkürünüzle, bir gülümsemenizle onunda yüreğinde çiçekler açar. Öylesine güzel bir paylaşımdır aranızdaki.

İşin tuhaf yanı ortak hiçbir özelliğiniz yoktur onunla. Eğitim, statü, meslek, her şey taban tabana zıttır. Ne okuduğunuz kitaplardan bahsedebilirsiniz ona, ne de en son seyrettiğiniz filmden. Ne tatil planlarınızdan, ne de gezip gördüğünüz ülkelerden. Aranızda uçurumlar vardır adeta. Ama bir araya geldiğinizde sizi mutlu görmek, sizi gülümsetmek için nasıl çabaladığına şahit olursunuz.

Size sevgisini katarak verdiği her ne varsa içinizi mutlulukla doldurur. Seversiniz onu, neden sevdiğinizi bilmeden. Yardım etmek, zor şartlarını elinizden geldiğince yaşanabilir hale getirmek istersiniz. Ama o öylesine toktur ki. Sizin küçük jestlerinizi bile kabul ederken utanır.

Size dünyanın en değerli insanı muamelesi yapar farkında olmadan. Değme kültürlü, görmüş geçirmiş insanın yapamadığını yaparak hem de. Çünkü doğaldır, iyidir, kötülüklerden, kurnazlıklardan uzaktır. Karşılıksız sevginin en güzel örneğidir.

Yüzü her gün tarlada çalışmaktan, sebze toplamaktan buruş buruş olmuştur ama o gözleri. Öylesine sevgi dolu bakar ki mavi mavi. Üstü başı perişandır, elleri ne zaman görseniz topraklıdır. Elinizi sıkarken bile çekinir. Sizi ararken, bir şeyler danışacakken hep mesafelidir. Ama öylesine içtendir, öylesine beklentisizdir ki. Her zaman özlemini duyduğumuz ama giderek yozlaşan, hep çıkar ilişkilerinin kol gezdiği, her şeyin yabancılaştığı, karşılıksız hiçbir şeyin yapılmadığı bu ortamda onun gibi birisini tanımış olmak sizi belki de bu yüzden çok mutlu eder. Hayatta böyle insanların da olduğunu bilmek içinizi ferahlatır ve onlardan bir tanesini tanımış olmanın keyfini yaşarsınız ömrünüz boyunca.

Tıpkı Sezen Aksu’nun o güzel şarkısında dediği gibi adı sizde saklıdır. Zaten bir yerden sonra isimlerin önemi de yoktur. Onu hayatınıza kattığı değerlerle hatırlamak size yeter de artar.

Sizlerin de yaşamında böylesi değerler varsa onlardan sevginizi esirgemeyin. Unutmayın siz verdiğinizde o bin verecektir. Karşılıksız seven insanların sevgileriyle yaşamınıza yeni anlamlar katın.

Sevgiyle kalın.

Belgin Eryavuz
23.05.2007

1 yorum:

  1. ADI BENDE SAKLI:)

    NE KADAR GÜZEL ANLATMIŞSINIZ O KİŞİYİ. SİZİ SEVEN, SİZE KALBİNİ AÇAN O İNSAN. BENİM BİLE VAR ÖYLE ARKADAŞLARIM, ÖYLE İÇTENDİRLER Kİ, BAZEN İNANIN YAKIN AKRABANIZDAN DUYMADIĞINIZ O SEVGİYİ VE SICAKLIĞI O İNSANDA BULURSUNUZ.

    SİZİ HER ZAMAN MUTLU ETMEK İSTER. SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ SEZEN AKSU ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ..

    BÖYLE İNSALNLAR HEP KARŞIMIZA ÇIKSIN, BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMASIN..

    TEŞEKKÜRLER YAZINIZ İÇİN...

    SEVGİLEİRMLE,

    MURAT

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...