29 Kasım 2015 Pazar

ŞANSIMIZI PAYLAŞIP ÇOĞALALIM MI? (2/2)

Şimdi gelelim bu minik kahramanımızın yaşadığı o olağanüstü güne.

‘’Bir gün babasıyla parkta beyzbol oynayan Shay, arkadaşlarıyla karşılaşıyor. Onlarla beraber oynama isteğini babasına fısıldıyor.

Babasının yüreği adeta yangın yeri. Oğlunun ricasını gerçekleştirmek o an için o kadar önemli ki. Ama tereddütlü. Çekiniyor. Karşılaştığı olaylar ve sürekli aldığı ret cevapları nedeniyle şansız olduğuna öyle inanmış ki.  

Ama o da nesi? O minicik çocuklar, kocaman yürekleriyle Shay’i aralarına alıyorlar. Hem de oyunu kaybetmek üzere oldukları halde.

Shay arkadaşlarıyla beraber oynayacağı için çok mutlu. Babası da.

Sevinçle takım formasını giyiyor, oyuna dahil oluyor. Hiç topla buluşamadığı halde arkadaşlarıyla beraber olmaktan, o heyecanı yaşamaktan dolayı hep gülümsüyor.

Derken oyun skoru yavaş yavaş dengelenmeye başlıyor. Ve nihayetinde topa vurma sırası kahramanımıza geliyor. Arkadaşları bir an bile tereddüt etmeden son vuruşlarını ona emanet ediyorlar.

Hep beraber sahada tek bir yürek yaratıyorlar. İzleyenler coşkuyla tezahüratta bulunurken, rakip takım oyuncuları dahil herkes; Shay’in oyunu alması için ellerinden gelen her şeyi deniyor. Oyun kurallarını dahi bilmeyen Shay’ı bıkmadan, usanmadan cesaretlendiriyorlar.

Ve sonuçta oyun bitiyor. Herkes çoşkulu. Herkes mutlu. Ve herkes tek bir kişiyi alkışlıyor. Shay gözyaşları içinde ailesi tarafından kucaklanıyor. Azimle zoru başarmanın mutluluğunu, o kısacık hayatı boyunca hiç unutmuyor.’’

Peki gerçek kazanan kim dersiniz?
Sadece Shay mı?

Elbette hayır.

Kazanan SEVGİ ve İNSANLIK oluyor. O minicik yürekler sahip oldukları şanslarını arkadaşlarıyla paylaşarak; herkesi tek yürek yapıyor.

Sonunda kaybetmek olsa bile, gülümseyen bir yürek kazanmak her şeyden kıymetli. Öyle değil mi?

Şimdi sorumuzu yeniden düşünüp, cevap verme zamanı.  

Şansımızı paylaşarak çoğalalım mı?

Elimizde her ne varsa çekinmeden etrafımızdakilere sunalım mı?

Yürekleri incitmeden; vermenin asaletine, zarifliğimizi de katalım mı?

Ben cevabımı tekrarlıyorum ve sevgimle EVET diyorum. Şimdi sıra sizler de.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

21.09.2015







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...