2 Temmuz 2012 Pazartesi

MAVİ ŞEHRİN BÜYÜSÜ

İstanbul’da yaşayanlar iyi bilirler. Boğazın her bir kesimi apayrı bir güzellikle insanı büyüler. Her adımın da masmavi denizle kucaklaşmak, ben gibi denize aşıklar için bu şehri vazgeçilmez yapmaya yeter de artar.

Kanlıca, Anadolu Hisarı ile Çubukla arasında yer alan, Beykoz’un yeşil ve güzel semti. Çocukluğumda denize girdiğim, kıyısında pembe oyuncak ördeğimi yüzdürdüğüm, tebessümle hatırladığım bir güzellik. Üzerine pudra şekeri ekilerek yenilen özel yoğurdu hala damak çatlatacak cinsten. Aşıkların elele yürüdüğü Mihrabad Korusu ise sıcak yaz günlerinin en tatlı kaçamak noktalarından bir tanesi.

Tam karşı kıyısında yer alan Emirgan, Sarıyer’in bol yeşilli, nezih bir semti. Lale bahçelerinin nefes kesen görüntüsü her baharda insanları sevgiyle kucaklar. Doyumsuz manzarası, yazın bunaltıcı havasına inat serin korusu ve sevimli minicik sincapları ile mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Eskilerin semaver çayı özlemini  giderdikleri, buram buram tarih kokan renkli köşkleriyle İstanbul'un en güzel yaka rozetlerinden biridir adeta.

İşte bu iki güzel yaka arasında çalışan ve neredeyse denizin içinde gidiyormuş izlemini veren minicik motorlarla, boğazı adeta ikiye yarar gibi geçmenin keyfinden bahsetmek istiyorum size. 


İçinize dolan çocuk sevinci, yüzünüzdeki kocaman tebessüme eşlik ederken; hangi tarafa bakacağınızı bilemezsiniz. Bir yanınızda köprü, üzerinde karınca misali hızla ilerleyen taşıtları ; diğer yanınızda alabildiğine uzanan mis gibi bir deniz. Mavinin yeşile, yeşilin maviye aktığı anlar… arada dalgalarla mücadele eden motorun sağa sola yatmalarına eşlik eden heyecanınız mutluluğunuzu adeta körükler. Bu çoşkuyu yaşamayan bilemez, kelimelerle anlatmak ise yetersiz kalır inanın bana.

Bir değil, iki değil, defalarca aynı yoldan geçmeyi istersiniz. O muhteşem manzarayı, o tatlı serinliği, o güzel deniz tadını doya doya içmek adına. Denizin içine atlamak, o serin maviliği kucaklamak isteği ise dayanılmaz olur. Yüzünüze çarpan tuzlu deniz taneleri, elinizi sarkıtıp denizle buluşturduğunuz o ilk temas öyle güzeldir ki. Tek kelime ile muhteşem bir duygudur tüm yaşadıklarınız.

Kısacık Anların mutluluğunu  yakalamak isteyenlere, denize aşık olanlara, mis gibi deniz kokusuyla sarhoş olmak için  tavsiye edilir.

Sevgiyle kalın.
Belgin ERYAVUZ

07.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...