10 Haziran 2010 Perşembe

ÖZLEMLE BEKLENEN GÜZELLİKLERİN MEVSİMİ


Sıcacık güneşin deniz üzerindeki yansıması, tenimizi alev alev yakması, tüm evrene yaşama sevinci aşılaması, filizlerin çarçabuk ağaç olması, ağaçların mis kokulu çiçeklerinin ardından meyve vermesi,… Her şey ama her şey yaz mevsiminin güzelliğine güzellik katar, çoşkuyu artırır, insanlardaki yaşama sevinci kalplerine sığamaz olur. Çoğu insanın özlemle beklediği en güzel mevsimlerden bir tanesidir yaz. Doğanın yeniden canlandığı, kış uykusundan uyandığı baharın ardından sabırsızca beklenir o sıcacık günler ve mehtaplı geceler.

İçimizin doyasıya ısındığı, denizle buluşabildiğimiz, engin maviliklerde kulaç atabildiğimiz en keyifli zamanlardır bu aylar. İçimizin çoştuğu, duygularımızın kıpır kıpır olduğu, sevmek ve sevilmek , aşkı doyasıya yaşabilmek için delidivane olduğumuz günlerdir. Uzun ve kalıcı olup olmamasını ilk başlarda hiç de önemsemediğimiz, aşkı derin maviliklerde aradığımız, bulunca kaybetmekten delice korktuğumuz , duygularımızın tarifi zor anlarıdır bu mevsimde yaşadıklarımız.


Sabahın ilk ışınları ile başlayan bu güzellik, akşam serin maviliklerdeki yakamozlarla devam eder. Birbirine göz kırpan eşsiz yıldızlarla ayın o doyumsuz muhabbetine eşlik edersiniz siz de deniz kıyısında. Bu süreç bazen taa sabahın ilk ışınlarına değin sürer gider.

Denizle oynaştığımız, dalgaları ile seviştiğimiz, kumsalında kilometrelerce yürüdüğümüz, dinginliği, huzuru bulduğumuz , hayatın güzelliklerinin farkına vardığımız unutulmaz anlar hep yaz mevsiminde yaşanır ve yaşatılır. Yaz aşkları kolay unutulmaz, unutulsa da yüreğimizde bir yerlerde derin izler bırakır.

Yaz mevsimi insanların kendilerini, ruhlarını yenilediği, soğuk kış günlerine hazırladığı yegane günlerdir. Yaz mevsimini son günlerini yaşarken insan daha o anlardan itibaren yeni güzellikleri özler. Her mevsim hiç kuşkusuz güzeldir, her mevsimin kendine ait özellikleri, sevenleri vardır ama bence yaz başkadır hem de bambaşka. Çünkü yazın o mavilikler en güzel halini alır, özlemler kavuşma ile noktalanır, sevgiler sevdanın basamaklarında bir şarap misali yıllanır.

Her yeni yaz mevsiminde yeni güzelliklere yelken açmanız dileği ile...

Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ

19/08/2003
Kıbrıs-Salima

1 yorum:

  1. YAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BELGİN ABLA,

    YAZIN AYRI BİR TADI VARDIR. KIŞIN ÜSTÜMÜZDEKİ DURGUNLUK YAZIN HAREKETE GEÇİYOR.. İNSANLAR CIVIL CIVIL SOKAKLARA DOLUYOR.

    BİR BAKMIŞIZ DENİZ KENARINDAYIZ, BİR BAKMIŞIZ GÜZELİM AĞAÇLARIN İÇİNDE PİKNİKTE VE ASIL YAZIN ANLAMI OLAN DENİZİN İÇİNDEYİZ.. U SIMSICAK KUMSALDA DENİZİN TADINI ÇIKARTIYORUZ..

    YAZ BAMBANŞKA YA...

    HERKES YAZIN TADINI ÇIKARTSIN:)))

    SEVGİLEİRMLE,

    MURAT ARSLAN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...