27 Haziran 2010 Pazar

İLK ADIM (İŞ İŞTEN GEÇMEDEN HAYATI YAKALA!)


İnsanların yaşamları boyunca hiçbir şeye yeterli zamanları olmaz. Hayatlarını yoluna koymak ve yürütmekle o kadar meşgul olurlar ki; her şey yoluna girdiğinde biraz değil çok geç kaldıklarını, zamanın acımasızca geçtiğini ancak fark ederler.

Bir de bakarlar ki hayat ellerinin arasından akıp gitmiş bir su misali. Saçlarda beyazlıklar belirginleşmiş, zamanın derin izleri etkisini göstermeye başlamış.

Maalesef genç kalan ruhumuza inat bedenimiz eski günlerimizdeki gibi değildir artık.

Kendimizle ilgili pek çok şeyi kaçırdığımızı düşünürken, doktorumuz sağlığımızla ilgili endişelerinden söz ederek bizi gerçeklerle bir kez daha yüzleştirir.

İşte o zaman durur; bir an için geçmişe, yaptıklarımıza, erteleyip yapamadıklarımıza, hala sıcacık duran hayallerimize bakar ve bir karar vermek zorunda olduğumuzu anlarız.

Ya bir süre için mola verir, saatler yetmeyen, bizsiz bir gün bile idare edilemeyeceğini sandığımız işimizi rölantiye alıp daha sağlıklı düşünmek adına bir yerlere kaçarız. Böylece biraz soluklanırken hayallerimizi, amacımızı ve bundan sonrasında yapmak istediklerimizi yeniden planlarız.

Ya da hiç soluklanmadan kaldığımız yerden aynı hızla ve tempoda devam eder; yapamadıklarımıza zaman zaman hayıflanarak ömrümüzü tüketmeye devam ederiz.

İçimizde bir şeyler kıpırdandığında,kendimizle ilgili ilk sorgulamalar başladığında seçim tamamen bize ait. Hayatımızın daha anlamlı, daha yaşanabilir hale gelmesi için yapılacak şeyler sadece tek bir adımla başlayacak ve gerisi çağlayarak devam edecek. Hayallerimizi bir bir gerçekleştirdikçe nefes aldığımızı hissederek, yaşadığımızı duyumsayacağız.

Hayatın bize şans getirmesini beklemek yerine şansımızı kendimiz yaratı, rutin giden yaşantımızı renklendirebiliriz. Düşüncelerimizde hayallerimizle hazırlıklar yapar, önümüze çıkan fırsatları fark ederek değerlendirmesini bilirsek yaşantımız sihirli bir değnek değmişcesine değişecektir buna inanın. İstememiz, gerçekten inanmamız bunun için yeterli.

İlk adım mı?

Bu satırları okuduğunuzda içinizde bir şeyler kıpırdadıysa o ilk adımı çoktan attınız bile. Gerisi size kalmış. Haydi rast gele.

Sevgiyle kalın.

Belgin ERYAVUZ
25.07.2007

1 yorum:

  1. BELGİN ABLA,

    TEŞEKKÜRLER YAZINIZ İÇİN.. EVET BAZI DURUMLAR VAR Kİ İNSANLAR HERŞEYİ YOLUNA KOYMAK İÇİN ÇALIŞIRLAR, AMA O ÇALIŞMANIN SONU GELMEZ. BİR DE BAKMIŞIZ YAŞ İLERLİYOR.. AMA YAŞANTIMIZDA ÖYLE GÜZELLİKLER VAR Kİ ONLARI KAÇIRIZ.. ÇÜNKÜ HER YAŞIN AYRI BİR ANLAMI VE GÜZELLİĞİ VARDIR.. O YAŞTA HEP ÇALIŞIP, BELLİ BİR SEVİYEYE GELMEK İÇİN ÇALIŞIR DURURUZ. AMA ETRAFIMIDAKİ RENGARENK DÜNYAYI BAZEN FARK ETMEYİZ.. ZAMANI İYİ DEĞERLENDİREMEYİZ..

    ŞİMDİDEN SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ BU GÜZEL YAŞAMA İLK ADIMI ATALIM:)ZAMANI YAKALYALIM...

    MURAT ARSLAN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...